Menu
Schaatsen / Sport / Uitgelicht

Slechte nacht, voor tocht der tochten!

Het heeft vannacht licht tot matig gevroren, het vroor op alle punten maximaal 3 tot 5 graden. Dat is voor een elfstedentocht niet gunstig.

 

De woordvoerder van weeronline gaf aan dat je blij mocht zijn als het een halve centimeter is gegroeid. Zo liep het kwik in Leeuwarden terug tot 4 graden celsius onder nul en in Stavoren vroor het maximaal 5,1 graden. In het zuiden van Friesland, waar het ijs over het algemeen slechter is , vroor het over het algemeen wel wat harder dan in het noorden.

 

De lichte tot matige vorst werd voornamelijk veroorzaakt door bewolking, waardoor het niet zo hard kan afkoelen. De komende nachten voorziet het weerinstituut geen bewolking, waardoor het weer harder gaat vriezen. Het kwik daalt tot 10 graden celsius onder nul.

 

Vorst

Ook in de nacht van zaterdag op zondag word nog een strenge vorst verwacht. Alleen zoals ze al eerder verwachte dat het zondag weer ging dooien die blijft ook. ”Dan zie je de temperaturen oplopen tot 3 tot 4 graden, sommigen zeggen zelfs 6 graden”, aldus de zegsman.