Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Kamp-Cruijff wint na strafschoppen

Wim Jonk, Dennis Bergkamp en de andere jeugdtrainers hoeven vanaf vrijdag niet langer bevelen op te volgen van Martin Sturkenboom en Danny Blind. Sturkenboom die was benoemd om schoon schip te maken tot de komst van Louis van Gaal had nooit door Ajax aangesteld mogen worden.

 

Met dat oordeel kwam het gerechtshof in Amsterdam, na het hoger beroep in de zaak die was aangespannen door Johan Cruijff en de andere jeugdtrainers tegen de overige leden van de Raad van Commissarissen. Met deze uitspraak lijkt de komst van Louis van Gaal definitief van de baan en lijken ook de dagen van Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer geteld.

 

Hier een onderdeel van de uitspraak

Het hof toont begrip voor de moeilijke positie waarin de andere commissarissen door de tegenwerking van Cruijff, onder meer bij de benoeming van Van Basten, waren gekomen. Maar door Cruijff bewust bij de besluitvorming over de benoemingen van Van Gaal en Sturkenboom buiten spel te zetten, hebben de andere commissarissen in de ogen van het hof onaanvaardbaar gehandeld.Het hof constateert dat de oproepingstermijn voor de RvC-vergadering van 16 november 2011, zonder goede reden, ontoelaatbaar kort was.

 

De toekomst

 

Kamp Cruijff reageerde tevreden op de uitspraak. De afgelopen maanden is het niet alleen bestuurlijk een puinhoop maar ook de resultaten op het veld vallen mede door de vele blessures ernstig tegen. Vrijdag is er een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders (BAVA). Alle echte Ajacieden hopen dat de club zich vanaf zaterdag weer puur op de toekomst kan richten, zowel letterlijk als figuurlijk.