Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Trainer Villarreal overleden

De Spaanse voetbaltrainer, Manolo Preciado is vannacht overleden aan een hartaanval. Preciado tekende gister een contract bij zijn nieuwe club Villarreal maar werd enkele uren later levenloos aangetroffen.

 

Manolo Preciado was een kleurrijke trainer die het gedegradeerde Villareal weer naar het hoogste Spaanse niveau moest brengen. Hij stond bekend als de man die voortdurend het gedrag van José Mourinho veroordeelde en opkwam voor normen en waarden in de voetbalwereld.

 

Triest leven
Preciado, was zes jaar lang trainer van Sporting Gijón alvorens hij daar afgelopen februari werd ontslagen. Vannacht is er dus een einde gekomen aan het trieste leven van de pas 54-jarige oefenmeester. De Spanjaard kende veel pech in het leven. 10 jaar geleden voor hij zijn vrouw aan kanker en 2 jaar later verloor hij zijn zoon door een auto ongeluk. De gifbeker was nog steeds niet helemaal leeg en vorig jaar verloor hij ook zijn vader door een auto ongeluk.

 

Ongeloof in de voetbalwereld
De reacties uit de voetbalwereld stromen binnen. Vicente del Bosque liet via Marca Radio weten dat er met het heengaan van Preciado een leegte zal onstaan. Barcelona-middenvelder, Cesc Fabregas plaatste op Twitter het bericht “Rip mijn vriend”