Menu
Sport / Tennis / Uitgelicht

Victoria Azarenka wint Australian Open

Victoria Azarenka heeft op de Australian Open de vrouwenfinale gewonnen van Maria Sharapova. De uit Wit-Rusland afkomstige tennisster versloeg in een vrij tamme finale haar Russische tegenstandster met 6-3 en 6-0.
 
Drievoudig grandslamwinnares, Maria Sharapova begon goed aan de partij terwijl de pas 22-jarige Azarenka wat last leek te hebben van zenuwe. Toen ze de schroom eenmaal van zich af gooide was er geen houden meer aan en won ze de eerste set met 6-3, na ruim 45 minuten.
 
In de tweede set brak Azarenka meteen door de service van de voormalig nummer één van de wereld heen en liep ze uit naar 5-0. Hoewel het voor de Wit-Russische pas haar eerste Grand Slam finale was, benutte ze meteen haar eerste “matchpoint”. Naast de trofee die werd uitgereikt door Martina Hingis won Azarenka een geldbedrag van ruim 1.6 miljoen euro. Runner up Sharapova mag ongeveer 1 miljoen euro bijschrijven.

 

Dubbel winst

 

Door haar overwinning in Melbourne is Victoria Azarenka vanaf maandag ook de nieuwe nummer één op de wereldranglijst. Ze neemt deze positie over van de Deense Caroline Wozniacki, die in de kwartfinales werd uitgeschakeld door de Belgische Kim Clijsters. Maria Sharapova stijgt van de vierde naar de derde plaats en lijkt weer helemaal terug aan de top van het vrouwentennis.
 
Maria Sharapova en Victoria Azarenka staan in de tenniswereld ook bekend als de speelsters die het hardste “kreunen”. Ook qua kreunen versloeg Azarenka, Sharapova dit toernooi. De hardste kreun van Azarenka die werd gemeten staat met 91,4 decibel gelijk aan het geluid van een grasmaaier.
 
Bekijk het filmpje, met reacties uit de tenniswereld over het gekreun dat met de jaren lijkt toe te nemen.