Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Why always “Mario Balotelli”

De voetbalwereld is een wereld waar de grote sterren steeds verder af staan van het gewone publiek. Mediatraining is de normaalste zaak van de wereld en er wordt nog wel gepraat maar eigenlijk zegt bijna niemand wat. Gelukkig heeft elke regel zo zijn uitzondering en de voetbalwereld heeft er zelfs meerdere.

 

Zlatan Ibrahimovic, staat bekend om het schoppen van zijn teamgenoten. Diego Maradonna, schiet graag op journalisten (met echte wapens) en geeft training met een sigaar in zijn mond. Sommige spelers en trainers houden ervan om voortdurend ruzie te maken met journalisten en andere spelers zijn 90minuten lang bezig met het opvoeren van een prachtige theatervoorstelling. Dan zijn er nog de spelers die niet normaal kunnen juichen en er loopt ook een groepje professionele slagers rond die sliding’s maken op alles wat beweegt.

 

De overtreffende trap is toch wel Mario Balotelli. De Italiaan die zijn carrière begon bij Internationale en momenteel bij Manchester City onder contract staat is alles behalve een grijze muis. Om een idee te krijgen wat “Super Mario” zoals zijn bijnaam luidt, de afgelopen jaren allemaal heeft uitgespookt komen met met een top10. Omdat Balotelli zijn stunts vaak gepaard gaan met nuttig beeldmateriaal hebben we de top10 in twee delen verdeeld. Hier volgen de eerste vijf.

 

10. Batlotelli draagt AC-Milan shirt

Er zijn een aantal dingen die je beter niet kan doen als je bij Internationale speelt. Het accepteren van een AC-Milan shirt en hem nog aantrekken ook is waarschijnlijk het ergste wat je kan doen maar Super Mario zag het kwaad er niet van in en trok voor de Italiaanse TV show Striscia la Notizia het rood-zwarte shirt zonder pardon aan.

 

 

9. Super Mario is tegen pesten

Balotelli werd op straat door een kind aangesproken die hem vroeg om een handtekening. Het antwoord was geen ja en ook geen nee. Mario wou graag weten waarom het kind niet op school zat. Het jongetje vertelde de zelf pas 20-jarige Balotelli dat hij op school gepest werd en daarom liever wegbleef. Als een echt rolmodel bezocht Mario samen met het jongetje de school en beval hij de pestkop zijn praktijken te stoppen.

 

8. Mario en auto’s

Het Engelse verkeer en Mario Balotelli is ook nog niet echt een gelukkige combinatie. Links rijden is natuurlijk in het begin even lastig maar meteen je nieuwste bolide aan gort rijden is ook overdreven. Als de agent je dan vraagt waarom je 5000 pond in je zak hebt antwoord je gewoon “Because i’m rich”. Autodealers in Manchester zijn gewaarschuwd van de pas 21-jarige Balotelli reed al meerde auto’s in de prak.

 

7. Verstoren van persconferentie

Super Mario speelt al een poosje niet meer bij Internationale maar hij heeft nog steeds warme gevoelens bij de Italiaanse club. De persconferentie stond in teken van de presentatie van de nieuwe inter-trainer Andrea Stramaccioni. Balotelli die tot verbazing van iedereen, plotseling binnen kwam lopen gaf iedereen een hand alvorens hij net zo snel weer verdween.

 

Kijk hier naar de opmerkelijke beelden:

 

6. Niet zo “Super” in het veld

Hoewel Mario Balotelli mits hij gemotiveerd is heel aardig kan voetballen gaat hij ook in het veld nog wel eens te ver. Tijdens een oefentrip in Amerika, met zijn huidige club Manchester City haalde Super Mario weer eens het bloed onder de nagels van zijn trainer en medespelers vandaan. In de wedstrijd tegen LA Galaxy had Balotelli bedacht op een wel heel bijzondere manier te scoren maar zijn plannetje viel volledig in duigen. Manchester City trainer, Robert Manchini was zelfs zo boos dat hij het Enfant Terrible meteen wisselde. Natuurlijk pikte Mario dit niet en na een heftige discussie bij de dugout koos de speler toch maar eieren voor zijn geld.

 

Kijk hier naar de beelden: