Menu
Sport / Uitgelicht / Voetbal

Zware Champions League loting voor Ajax

Ajax staat voor een haast onmogelijke opgave in de Champions League. De enige Nederlandse deelnemer in het miljoenenbal stuitte bij de loting op de Spaanse kampioen, Real Madrid, de kampioen van Engeland, Manchester City en de kampioen van Du

itsland, Borussia Dortmund.

 

Vooraf werd al rekening gehouden met een zware poule maar deze uitkomst ging nog weer een stapje verder. Uit pot 1 en pot 2 zou sowieso een sterke opponent komen maar in pot 4 was Borussia Dortmund verreweg het sterkste team. Ook heeft Ajax de pech dat het voor het derde jaar op rij Real Madrid loot. De afgelopen twee jaar werd er ook kansloos verloren van de Spaanse grootmacht en ook dit jaar lijken de kansen op een goed resultaat minimaal.

 

City zint op wraak
Manchester City kwam vorig jaar niet door de groepen en werd slechts derde en heeft dus iets recht te zetten. De miljoenen ploeg van Roberto Manchini beschikt over louter topspelers en is zeker een kanshebber om de halve finales te behalen.

 

Iniesta beste speler
Tijdens de loting werd ook de Uefa speler van het jaar bekend gemaakt. Andres Iniesta werd uiteindelijk gekozen door de ruim 50 journalisten. De kleine spelmaker van Barcelona troefde daarmee teamgenoot Lionel Messi en Real Madrid vedette, Christiano Ronaldo af.