Menu
Beauty / Beauty

Mascara Tips

Voor veel vrouwen is de mascara een onmisbaar product in de toilettas. Een mascara kan heel veel doen met je gezicht, ze geven je gezicht namelijk uitstraling.

De wimpers zijn een belangrijk deel van je ogen. Met een goede mascar

a kan je korte wimpers verlengen en lange wimpers accentueren. Wimpers zorgen voor de afwerking van je ogen, een mooie oogopslag krijg je wanneer je de mascara dan ook op de juiste manier aanbrengt. Het beste is dat het er ook zo natuurlijk mogelijk uitziet. Waterproof mascara zorgt ervoor dat je mascara niet uitloopt en de hele dag blijft zitten. Het nadeel is alleen wel dat het er moeilijker af gaat en onhandig is voor mensen die lenzen dragen.

Aanbrengen
Stap 1: Voordat je je mascara gaat aanbrengen moet je nagaan of je nog je wimpers wilt krullen of oogschaduw wil opdoen. Wanneer dit het geval is, moet je dit doen voor het opdoen van de mascara.

Stap 2: Breng wat poeder aan onder je ogen, dit om te voorkomen dat je mascara gaat uitlopen.

Stap 3: Haal de borstel voorzichtig met een draaiende beweging uit het potje, ga vooral niet lopen pompen. Dit zorgt ervoor dat de mascara sneller uitdroogt doordat er lucht inkomt.

Stap 4: Begin bij de wimpers van het onderste ooglid. Breng de mascara vanuit het midden naar buiten toe aan. Stip de binnenste haartje licht aan met de punt van je mascara om te voorkomen dat je vlekken krijgt.

Stap 5: Hierna ga je mascara aanbrengen op de wimpers van het bovenste ooglid. Zet het mascaraborsteltje horizontaal in je wimpers en maak zigzag bewegingen. Stip de uiteindes van de buitenste wimpers aan met de punt van je mascaraborsteltje. Zorg ervoor dat de haartjes mooi gespreid worden door de borstel op die manier voorkom je klonten aan je wimpers.

Stap 6: Je kunt een tweede laag mascara aanbrengen voor een groter effect, je kunt dit ook later op de dag nog doen.

Stap 7: Laat de aangebrachte mascara goed drogen en zorg dat je er niet in wrijft.