Menu
Cultuur / Media / Opmerkelijk / Uitgelicht

1 aprilgrappen zorgen voor veel ophef

Afgelopen zondag was het 1 april, dus dat betekend even flink uitkijken voor de grote lolbroeken. Het is de dag dat mensen elkaar even lekker in de maling kunnen nemen. 

 

Sommige grappen zorgden gisteren voor veel ophef. In Leeuwarden gaven een paar lolbroeken aan dat er een bom in het water lag aan de Westersingel. Er kwamen van alle kanten hulporganisaties in actie om te zorgen dat de bom onschadelijk werd gemaakt. Achteraf bleek het een nepbom te zijn. De burgemeester Fred Crone liet gisteren weten dat hij de kosten aan de lolbroeken wilt opdragen. Iedereen houdt van een 1 aprilgrap op zijn tijd, maar dit zijn geen leuke grapjes meer liet Crone weten.

 

Ook de politie hield zondag een geintje uit. Zij plaatsten een persbericht in Utrecht in de krant, dat een Ierse man was aangehouden en dat hij 14 keer teveel alcohol had gedronken. De politie had hem naar de kant gehaald en op dat moment stak de Ier een sigaret op, dat een steekvlam veroorzaakte. Hij zou hier alleen verschroeide wenkbrauwen aan over hebben gehouden.

 

De media doen er soms ook aan mee om een leuke grappen uit te halen. Zo berichtte het NOS Jeugdjournaal dat er een meteorietenregen in Kootwijk zou gaan neerdalen. Hier kwamen van de ouders en kinderen aardig wat reacties op af.