Menu
Entertainment / Televisie / Uitgelicht

NOS moet kiezen

De NOS staat binnenkort voor een lastige keuze wat betreft de voetbalrechten. Nieuwe bezuinigingsplannen van het kabinet voor de publieke omroep maken het de NOS niet langer mogelijk zowel de Champions league en de samenvattingen van de Eredivisie duels uit te zenden.

 

Volgens bestuursvoorzitter van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), Henk Hagoort zal de NOS een keuze moeten maken omdat beide pakken financieel gewoon niet meer haalbaar zijn. Voetbal is niet het enige kind van de rekening. De NOS meldt zelf al dat er meer buitenlandse en langere Nederlandse series zullen worden uitgezonden. Op deze manier kan bespaard worden op decor en ontwikkelingskosten.

 

Ruim 600 banen weg
Als gevolg van de bezuinigingen die in totaal zo’n 200 miljoen bedragen waarvan 22 procent op de begroting van de publieke omroep, verdwijnen er ook ruim 600 banen.

 

Gevolgen voor de kijker
De keuze die de NOS moet maken hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor de normale kijker. De kans is groot dat bijvoorbeeld John de Mol een gooi gaat doen naar de rechten van misschien wel beide pakketten en in dat geval zullen de beelden gewoon gratis blijven.

 

Sport1 of Eredivisie Live
De wedstrijden uit Champions league zijn ook te volgen via betaalzender Sport1. De Eredivisie is te volgen via Eredivisie Live, ook voor deze zender dient per maand een vast bedrag betaald te worden. De echte voetbalfan moet dus nog even afwachten waar hij de komende jaren zijn favoriete club kan volgen.