Menu
Opmerkelijk / Records / Uitgelicht

7x tourwinst voor “The Boss”

Het leven van Lance Amstrong stortte in toen hij in 1996 te horen kreeg dat hij leed aan teelbalkanker. De dokters gaven hem slechts 40% kans op overleving en de kans dat Armstrong ooit nog op de fiets zou zitten was minimaal.

 

Armstrong zelf dacht geen moment aan opgeven en ging de strijd aan tegen zijn eigen lichaam. Tegen de verwachting in, won hij de strijd en kon hij zelfs weer denken aan het vervolgen van zijn wielercarrière. Lance Armstrong keerde terug in het peloton en hoe?. Tussen 1999 en 2005 won Armstrong, de Tour de France maar liefst zeven maal op rij. Met het zeven maal winnen van de Tour is King Lance de absolute recordhouder. De 25 tour etappes die hij won hebben ook zeker meegeholpen bij het behalen van deze fantastische prestatie. Naast King Lance staat Armstrong ook bekend als “The Boss”, deze bijnaam kreeg de in Plano (Texas ) geboren renner omdat hij in de Ronde van Frankrijk vaak het hele peloton onder controle had.

 

Strijd tegen kanker

 

Sinds zijn genezing strijdt Lance Armstrong met zijn eigen foundation tegen kanker. Om geld in te zamelen werd het gele “Livestrong” polsbandje op de markt gebracht. Dit bandje werd door de jaren heen al vele miljoenen keren verkocht en staat wereldwijd als symbool in de strijd tegen kanker.

 

Doping geruchten

 

In de wielerwereld gaan al jaren geruchten rond dat ook Lance Amstrong doping heeft gebruikt. Een aantal oud ploeggenoten van Armstrong die gepakt werden hebben dit in interviews verklaard maar Armstrong is nog nooit veroordeeld voor het gebruik van verboden middelen.