Menu
Beauty / Uitgelicht / Vrouwen

Beautiful met Bananen

Bananen zijn lekker en gezond om te eten maar wist je dat ze ook heel voedend zijn voor je huid en haar? Deze gele vrucht zit namelijk tjokvol vitamine B, C en kalium die een droge huid en droog haar doen opleven. Hieronder staan de recepten voor een voedend haarmasker & een hydraterende body scrub.

 

Voedend haarmasker met bananen
– Halve rijpe banaan
– Halve rijpe avocado
– 1 eetlepel olijfolie
– 2 theelepel yoghurt

 

Prak de banaan en de avocado fijn in een schaaltje tot een glad papje en voeg dan de olie en de yoghurt toe. Was je haar met shampoo onder de douche en droog het af met een handdoek. Masseer het bananen-haarmasker in maar laat hierbij je hoofdhuid vrij. Gebruik een grove kam om het bananenmengsel over je haar te verdelen en wikkel je haar dan in met aluminium folie. Laat het masker ongeveer 20-25 minuten intrekken, spoel het uit in de douche en was je haar nogmaals met een milde shampoo.

 

Hydraterende Body Scrub met banaan & aardbei
– 1 rijpe banaan
– 4 aardbeien
– 2 eetelepels olijfolie
– 100 gram suiker

 

Prak de banaan en de aardbeien samen en meng het samen met de olijfolie en de suiker. Scrub je huid ermee in de douche en laat het mengsel zoveel mogelijk intrekken. Gebruik na het douchen je favoriete moisturizer en je huid is weer babyzacht!

 

Wil je ook wel eens verwend worden door iemand anders? Probeer dan een lekker beautyarrangement of een gezichtsbehandeling bij een beautysalon bij jou in de buurt!