Menu
Entertainment / Muziek / Uitgelicht

Iris Kroes wint The Voice of Holland

Iris Kroes die ook wel het harpenmeisje genoemd wordt, heeft vrijdagavond na een spannende finale het tweede seizoen van The Voice of Holland gewonnen.

 

In de finale van de populaire talentenjacht stonden, de 28-jarige Chris Hordijk onder begeleiding van Nick en Simon, de 18-jarige Iris Kroes met Marco Borsato als coach, de 39-jarige Erwin Nijhoff maakte deel uit van het team Angela Groothuizen en de 25-jarige Paul Turner stond onder leiding van coach Roel van Velzen.
Iris Kroes maakte indruk met het nummer Skinny Love die ze samen zong met Birdy. Naast Birdy waren ook supersterren Taio Cruz en Gavin DeGraw van de partij om hun steentje bij te dragen. Paul Turner moest als eerste de finale verlaten en werd kort daarop gevolgd door Erwin Nyhoff. In een spannende tweestrijd kreeg Chris Hordijk 49% van de stemmen en Iris Kroes 51% en daarmee is ze de winnaar

 

Ben Saunders

 

Vorig jaar won Ben Saunders met Roel van Velzen als coach, het eerste seizoen van The Voice of Holland dat hem een glansrijke carrière heeft opgeleverd. Hij won een auto, een platencontract en stond drie keer in het voorprogramma van het concert van Kane in Ahoy. De talentenshow is erg populair en wordt ook al in vele andere landen uitgezonden. Het programma dat is bedacht door het bedrijf van John de Mol en uitgezonden werd op RTL4, begint volgende week met de “Kids” versie van The Voice of Holland.

Bekijk hier het indrukwekkende optreden van Iris Kroes waarin ze samen met de echte Birdy het nummer Skinny Love zingt