Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Bierfestival 2014 in Groningen!

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 april 2014 vindt de vierde editie van Bierfestival Groningen plaats.

Ook dit jaar is de Martinikerk weer het schitterende decor voor dit festival. Na drie succesvolle edities wordt er wederom een breed scala aan nationale en internationale tapbieren en bieren op fles gepresenteerd. Daarnaast biedt Bierfestival Groningen een variërend programma aan, bestaande uit diverse masterclasses en wedstrijden. Kaarten kosten per stuk €13,50, waarmee u toegang krijgt tot één van de sessies. Dit is inclusief een proefglas en twee munten. Een passe part out kost €30,- per stuk, waarmee u toegang krijgt tot alle drie de sessies. Dit is inclusief een proefglas en twee munten per sessie. Het festival is opgedeeld in de volgende drie sessies:

  • Vrijdag 11 april 19:00 – 23:00
  • Zaterdag 12 april 13:00 – 17:00
  • Zaterdag 12 april 19:00 – 23:00

Bezoekers krijgen de kans om masterclasses van internationaal bekende biergoeroes bij te wonen. Daarnaast wordt er voor de vierde keer op rij een brouwwedstrijd gehouden voor amateurbrouwers en professionele brouwers. Dit jaar worden amateurbrouwers uitgedaagd om een ‘Bock met karakter’ te brouwen. Naast de wedstrijd voor de amateurbrouwers wordt ook dit jaar weer een wedstrijd voor brouwerijen georganiseerd. Dit jaar zullen 2 wedstrijden georganiseerd worden: 1 voor de beste en lekkerste Lentebier en 1 voor de beste en lekkerste Tripel.

Na groot succes van voorgaande jaren, is besloten de bier & spijswedstrijd ook dit jaar weer aan het festival toe te voegen. Uitslagen van de wedstrijd van vorig jaar vindt u terug op deze website.

Voor een impressie van de vorige succesvolle edities, neem gerust een kijkje in ons archief. Wil jij ook een bijdrage leveren aan het succes van Bierfestival Groningen 2014? Dat kan, stuur een mail en geef je op als vrijwilliger. Hieronder enkele recensies over de vorige editie van Bierfestival Groningen waar wij erg trots op zijn.

Wilt u meer weten over het Bierfestival in Groningen?