Menu
Digitaal / Gadgets / Internet / Mannen / Uitgelicht

Microsoft komt met de Surface

Microsoft heeft eindelijk haar eigen tabled gepresenteerd. De Surface zoals het apparaat heet werd in Los Angeles voorgesteld en de eerste kritieken zijn positief.

 

Vooral de bloggers en journalisten die aanwezig waren tijdens de presentatie zien wel wat in het nieuwe hebbedingetje maar vonden ook dat er nog te weinig informatie beschikbaar is om te bepalen of de Surface ook echt kan gaan concurreren met bijvoorbeeld de iPad van concurrent Apple.

 

Vooral hardware nieuws
Tijdens de presentatie werd vooral over de hardware gepraat en bijna niet over de software, oftewel de mogelijkheden die de tablet allemaal zal hebben. Zo is het bijvoorbeeld nog steeds onduidelijk of er Skype op de Surface aanwezig zal zijn. Dit is wel erg aannemelijk omdat Microsft, het communicatie programma heeft opgekocht.

 

Skype?
Ook is de kans aanwezig dat Xbox gebruikers in de toekomst hun spellen kunnen overhevelen naar de nieuwe Microsoft tablet, maar ook hierover werd tijdens de presentatie niks gezegd. De verwachte prijs van de Surface ligt rond de 500 euro maar ook dit is nog niet helemaal zeker.

 

Het mag duidelijk zijn dat Microsoft met een gedegen plan moet komen wil het daadwerkelijk de concurrentiestrijd aangaan met de Ipad. Het speeltje van Apple behaalde in het eerste kwartaal van 2012 een marktaandeel van 62,8% en is daarmee verre weg de populairste tablet.