Menu
Entertainment / Televisie / Uitgelicht

Carlo Boszhard en Irene Moors

Carlo Boszhard en Irene Moors zijn niet meer onafscheidelijk van elkaar. Door de vele televisieprogramma’s dat zij samen gepresenteerd hebben en presenteren zijn zij één van de bekendste televisie koppels aller tijden. Hieronder een kijkje in hun veelzijdige carrière.

 

Biografie Carlo

 

Op 26 juni 1969 werd Carlo geboren in Noord-Amsterdam. Hij groeide op samen met zijn 6 jaar oudere broer Ron (ook bekend van TV, (met name van de televisieprogramma’s bij de TROS). Carlo ging in zijn jonge jaren niet graag naar school. Hij was al heel snel bezig met het toneelspelen, en deed dit veel liever dan de normale vakken op school. Vanaf zijn 13e jaar staat hij dan ook al in het theater De Engelenbak in Amsterdam waar hij al gauw lessen volgt van onder andere Paul de Leeuw.

 

Na de basisschool ging Carlo naar de land en tuinbouw school, maar ruilde dit snel in voor de verzorging. Hij verzorgde demente bejaarden, maar ging daarna toch zijn droom achterna om presentator te worden. In die tijd snoepte hij al aardig van het televisie vak. Zo imiteerde hij in de Ed Oorklep Show met onder andere André van Duin, Verona en Dutch Treat. Daarna werd Carlo in 1989 aangenomen bij Pauze TV. Hierin begon Carlo voor het eerst te presenteren. In 1991 werd Carlo aangenomen bij RTL, waar hij nu nog steeds met liefde en passie werkt. Zo heeft hij heel veel verschillende televisie shows mogen presenteren, waar vele van succesvol werden. Ook leerde hij hier ( in 1991) Irene Moors kennen en hebben samen Hitbingo, Telekids, Life & Cooking, de Carlo & Irene Show, Jong Geleerd, de TV Kantine, Let’s Dance, Zie Ze Vliegen en op dit moment Life4You gepresenteerd.

 

Naast het presenteren van televisieprogramma’s is Carlo actief in de musical wereld. Zo heeft hij in vele musicals een rol gespeeld, onder andere Saturday Night Fever, Beauty and the Beast en Les Misérables. Naast het spelen in de musicals, sprak Boszhard ook zijn stem in voor verschillende films.

 

Biografie Irene

 

Op 18 juni 1967 werd Irene Moors geboren in Alkmaar. Daarna groeide ze op in Haarlem samen met haar oudere zus en twee oudere broers. Ze haalde haar HAVO diploma en studeerde voor medisch secretaresse. Ook behaalde ze daarnaast haar Nima A marketing diploma. Waarna ze aan het werk kwam op de marketingafdeling bij de Donald Duck. Ze werkte hier in totaal 3 jaar.

 

In 1988 werd ze ontdekt door de televisie en zo ging ze het programma Dit is Disney presenteren. In 1989 ging ook Irene aan de slag bij RTL en werd daar presentatrice van Telekids. In 1992 kwam Carlo erbij. Het programma werd steeds populairder door ”Pittige Tijden” waar ze Goede Tijden, Slechte Tijden in persifleerden.

 

In 2005 begint ook Irene met het spelen in musicals. Haar eerste musical was Maakt Muziek in Sesamstraat. Daarna volgt de musical Winx Club On Tour, waar ze schoolhoofd  Faragonda vertolkt. Ook richtte Irene in 2005 haar eigen productiebedrijf op. House of Television is een tv productie maatschappij die zich richt op zowel broad- als narrow casting.

 

Hieronder een compilatie uit de aller laatste Telekids op 2 Oktober 1999. Zo begon de aller laatste Telekids bij RTL4 op 2 Oktober 1999.