Menu
Lifestyle / Uitgelicht

Chocoladecake in 2 minuten

Heb je zin in een lekker stuk chocoladecake maar geen zin om met allemaal ingrediënten en de oven aan de slag te gaan? Dan is dit recept iets voor jou, want dit is een recept wat je maar 2 minuten kost om te maken! Perfect als toetje als je niks in huis hebt (de ingrediënten zijn dingen die je waarschijnlijk al in huis hebt) en het resultaat is heerlijk!

 

Chocoladecake in 2 minuten
Ingrediënten
2 eetlepels cacaopoeder (echte cacaopoeder, geen mix poeder voor chocolademelk)
3 eetlepels bloem
3 theelepels suiker (minder als je van minder zoet houdt)
3 eetlepels melk
2 à 3 theelepels kokosolie / olijfolie
1/8 theelepel zout
1/4 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel vanille extract

 

Meng eerst alle droge ingrediënten heel goed door elkaar (cacaopoeder, bloem, suiker, zout, bakpoeder) in een mok. Als alles goed is gemengd kan je de natte ingrediënten aan de mok toevoegen (melk, olie en vanille-extract), meng deze twee goed samen. Zet de mok 30-40 seconden in de magnetron en je chocoladecake is klaar! Wel even goed af laten koelen en dan eet smakelijk! Je kan de cake zoveel aankleden als je wilt, bijvoorbeeld met chocoladesaus en frambozen of ijs! Wil je leren hoe je cakes mooi kan versieren, bekijk dan eens deze leuke taarten decoratie workshop!