Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

De Hondsrug in Zandsculpturen

In Zuidlaren, in de Prins Bernhardhoeve, vindt van zaterdag 10 mei tot en met zondag 14 september 2014 het grootste overdekte zandsculpturenevenement ter wereld plaats.

25 binnen- en buitenlandse kunstenaars hebben 7000 ton zand om getoverd tot prachtige sculpturen die het ontstaan en de ontwikkeling van de inmiddels 150.000 jaar oude Hondsrug in beeld brengen. Naast de zandexpositie biedt het SculpturePark volop activiteiten voor jong en oud waaronder een speelhal met lego en zand, het theater, lasershows, arrangementen, sport en spel en meer…

Expositie
In een fantastische ambiance word je meegenomen in de tijd van ijstijden tot zand. De ontstaansgeschiedenis van de Hondsrug wordt uitgebeeld met fantastisch verlichte zandsculpturen in een vertoverende omgeving. De Hondsrug is ontstaan in de laatste ijstijd en kent een bijzonder verhaal. Ervaar dit bijzondere verhaal op deze unieke manier en laat je informeren over de interessante historie van de Hondsrug!

Natuurlijk zijn er de mammoeten, het meisje van Yde en de hunebedbouwers, maar ook de unieke heidevelden en veengebieden zullen herkenbaar op een welhaast echte manier worden weergegeven in zandsculpturen. In een betoverende wereld van zand waan je je terug in de tijd en wordt je uitgedaagd om op expeditie te gaan in een betoverend gebied.

Wilt u meer weten over De Hondsrug verbeeldt?