Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Dordt in Stoom

Op 23, 24 en 25 mei 2014 wordt voor de 16e keer AD DORDT IN STOOM, het omvangrijkste stoomevenement in Europa in Dordrecht, gehouden. Er worden 250.000 bezoekers verwacht. De toegang is gratis. Voor historisch vervoer kan een dagkaart worden gekocht, het ‘Stoomrondje Dordt’.

Opening ‘AD Dordt in Stoom’ vrijdag 23 mei 2014 met vlootschouw
Vrijdagavond 23 mei wordt weer de Vlootschouw georganiseerd, het spectaculaire openingsnummer van Dordt in Stoom. De Vlootschouw wordt afgenomen door meer dan 1000 sponsors en genodigden aan boord van een serie partyschepen, maar ook door het op de omliggende oevers massaal verzamelde publiek.

Om 19.30 uur zoeken de partyschepen onder aanvoering van Nederlands grootste stoompartyschip DE MAJESTEIT, met aan boord alle genodigden van AD Dordt in Stoom, positie ter hoogte van Groothoofd en Merwekade.

AD Dordt in Stoom start met een stoomfluitenconcert om 20.00 uur. Vanaf het Groothoofd, de Merwekade èn op de oevers van Zwijndrecht en Papendrecht is dit spektakel te volgen.

‘Stoomrondje Dordt’
Het gigantische evenement is verspreid over twee gebieden in de stad. Het Stoomrondje Dordt is een dagkaart, die de bezoeker terug brengt in de tijd. Het Stoomrondje Dordt geeft toegang tot alle vervoermiddelen van de manifestatie. Inbegrepen zijn de stoomtrein, (historische) bussen, de toegang tot de Modelbouwshow, de bezichtiging van diverse schepen en (stoom-) rondvaarten. De dagkaart Stoomrondje Dordt is dan verkrijgbaar bij alle vertrekpunten. Er kan een rondreis worden gemaakt; het vertrekpunt is naar eigen keuze. Om alles te kunnen zien, is tenminste drie uur nodig!

Groothoofd, Wolwevershaven & Merwekade
In het schilderachtige havengebied nabij het Groothoofd en de Merwekade zijn tientallen stoom schepen, stoom machines en stoom werktuigen te bezichtigen. Stoomboten maken rondvaarten op de rivier. Voor de kinderen rijden er miniatuur-stoomtreinen. Diverse (stoom-)schepen zijn opengesteld voor bezichtiging. Terrassen en muziek zorgen voor bruisende gezelligheid.

Zaterdagavond: De schepen verzamelen zich weer aan de kades en de showman’s engines ontsteken hun verlichting. Er zal muziek klinken en er wordt gezongen…. Een gezellig en ontspannen sfeertje na een dag waar de druk hoog op de ketel stond….

Wilt u meer weten over Dordt in Stoom?