Menu
Entertainment / Muziek / Uitgelicht

Eurovisiesong festival finale zonder Nederland

Het is Nederland voor het achtste jaar op rij niet gelukt om in de finale van het Eurovisiesongfestival te komen. De act van dit jaar die werd uitgevoerd door Joan Franka kreeg niet genoeg stemmen om een plek in de eindstrijd te vergaren.

 

Ruim 2,1 miljoen mensen keken naar Joan Franka en haar zelfgeschreven nummer You and Me en zagen dat ze niet helemaal zuiver zong. Ook presentator Jan Smit merkte op dat ze niet helemaal zuiver zong en dat de zenuwen haar waarschijnlijk de das om hebben gedaan. Uiteindelijk moest Joan het afleggen tegen de acts uit Litouwen, Bosnië en Herzegovina, Servië, Oekraïne, Zweden, Macedonië, Noorwegen, Estland, Malta en Turkije.
Overige finalisten
De andere teams die meestrijden om de winst zijn: Roemenië, Moldavië, IJsland, Hongarije, Denemarken, Albanië, Cyprus, Griekenland, Rusland, Ierland, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en gastland Azerbeidzjan.

 

Later op de avond gaf Franka zelf ook nog commentaar in het programma Knevel en van den Brink. Daarin vertelde de zangeres teleurgesteld te zijn maar ‘maar het zat er gewoon niet in.’

 

Bekijk hier het optreden van Joan Franka