Menu
EK 2012 / Sport / Tennis / Uitgelicht

EK2012 De kanshebbers: Engeland

Op weg naar het Europees Kampioenschap nemen we een kijkje bij de ploegen die volgens de kenners een kans maken op de eindoverwinning in Polen en Oekraïne. Vandaag is het de beurt aan Engeland. Onze buren aan de overkant van het kanaal hebben sinds enkele weken een nieuwe trainer en de vraag is dus. Hoe staat Engeland ervoor en maken ze echt een kans om het EK te winnen.

 

Als we puur naar de namen in de selectie van bondscoach Roy Hogdson kijken dan beschikken de Three Lions over voldoende kwaliteit om in ieder geval de groep door te komen. Engeland zit in de groep bij Zweden, Frankrijk en gastland Oekraïne. Met het spelersmateriaal waarover de pas aangestelde bondscoach kan beschikken moeten landen als Zweden en Oekraïne toch wel opzij gezet kunnen worden. De wedstrijd tegen Frankrijk zal een kraker worden maar normaal gesproken moet die wedstrijd gaan betalen wie er eerste of tweede in poule D wordt.

 

Kwalificatie
Op weg naar het EK kende Engeland weinig problemen. Onder leiding van de Italiaan Fabio Capello werd vijf keer gewonnen en drie keer gelijk gespeeld wat de eerste plaats in de groep opleverde. Enige smetje was misschien het gelijkspel thuis op Wembley tegen Montenegro.

 

Sterspeler
Als we naar mogelijke sterspelers gaan kijken in het Engelse elftal komen we al snel uit bij Wayne Rooney. De Manchester United vedette is de absolute sterkhouder van de Engelse. Rooney speelde prima tijdens de kwalificatie wedstrijden maar liet zich thuis tegen Montenegro gaan waardoor hij voor de eerste twee EK wedstrijden tegen Zweden en Frankrijk geschorst is. Dit leverde de topspits veel kritiek op vanuit binnen en buitenland. Engeland zal het dus zonder Rooney moeten doen in de eerste twee wedstrijden en dat gaat lastig worden want Rooney is normaal gesproken dé man die de Three Lions bij de hand neemt.

 

Conclusie:
Engeland heeft wat goed te maken tijdens het Europees Kampioenschap komende zomer. Vier jaar geleden ontbrak de ploeg die toen onder leiding stond van de huidige Twente trainer Steve McLaren. De woede was groot en de motivatie om het deze zomer wel waar te maken zal groot zijn. Engeland is zeker in staat om de groep door te komen. De spelers spelen wekelijks in de Premier League en zijn op de juiste leeftijd om tot een topprestatie te komen. Engeland heeft voor het eerst in jaren een uitstekende keeper (Joe Hart) en de verdediging staat zoals altijd als een huis.

 

Na de groepen begint eigenlijk het echte werk pas. Als Engeland de groep wint speelt het op 24 juni tegen de nummer twee uit de groep van Spanje en Italië. Als Engeland tweede in de groep wordt speelt het op 23 juni tegen de nummer één uit de groep van Spanje en Italië. Als Engeland, dat het dus de eerste twee wedstrijden moet doen zonder Wayne Rooney de groepen door komt, raakt het team misschien in de gewenste flow en dan kan het wel eens een hele mooie zomer voor ze gaan worden.