Menu
Digitaal / Gadgets / Internet / Mobiel / Uitgelicht

Google Maps-app voor iOS pas rond jaarwisseling

Het gaat nog maanden duren voordat gebruikers van de iPhone en de iPad Google Maps als app kunnen gebruiken op het besturingssysteem IOS 6.

 

Het nieuws werd naar buiten gebracht door techsite The Verge en de Amerikaanse krant The New York Times. Beide media baseren zich op vooralsnog anonieme bronnen die bekend zijn met plannen van Google rondom de ontwikkeling van de Maps-app voor IOS. Google Maps zit niet meer standaard in het besturingssysteem IOS 6 en de eigen kaartapp die de iPonemaker heeft ontwikkeld krijgt vooral in de Verenigde Staten veel kritiek te verduren. Zo zouden ontwikkelingen in het verkeer niet snel genoeg door de app worden opgepakt en ook ontbreekt de bekende Street View functie.

 
Ook Google verrast
Op dit moment is Google hard aan het werk om een passende app te maken voor IOS 6. Ook Google werd verrast dat Google Maps niet standaard op de nieuwe iPhones en iPads wordt geïnstalleerd. Rond de jaarwisseling zou de vernieuwde versie van Google Maps klaar moeten zijn waarin ook 3D beelden zullen zitten.