Menu
Entertainment / Televisie / Uitgelicht

Hitserie 24 keert terug op televisie

Goed nieuws voor alle mensen die de Amerikaanse hitserie 24 een warm hard toedragen. De geruchten dat Kiefer Sutherland opnieuw in de huid van Jack Bauer gaat kruipen zijn vandaag officieel bevestigt door zowel de regisseur als televisiestation Fox.

 

Toen 24 er in 2008 met stopte werd de fans direct beloofd dat er een film gemaakt zou worden zodat de fans op een waardige manier afscheid konden nemen van hun superheld. Verschillende scenario’s werden afgekeurd en ook werd er meerdere keer van producent en regisseur gewisseld maar begin dit jaar werd de knoop doorgehakt, er zou geen film komen.

 

Het moet voor alle fans dan ook een totale verrassing zijn dat er nu toch een negende 24-seizoen is aangekondigd. Natuurlijk is hoofdrolspeler Kiefer Sutherland van de partij die naast de rol van Jack Bauer ook gaat regisseren. Het negende seizoen dat als naam Live Another Day meekrijgt zal in tegenstelling tot de 8 eerdere seizoenen bestaan uit 12 in plaats van 24 afleveringen. Goed nieuws dus voor de grote groep diehard fans die de serie nog steeds heeft.

 

Ook werd bekend gemaakt dat de serie nog steeds 1 dag gaat voorstellen. Waar vroeger iedere aflevering 1 uur moest voorstellen is dat nu 2 uur. De duur van de afleveringen zal opnieuw rond de 45 minuten zijn, exclusief reclame. Het idee om 24 nieuw leven in te blazen zou afkomstig zijn van Homeland-producer Howard Gordon. 24 Live Another Day wordt geproduceerd door 20th Century Fox Television, Imagine Television and Howard Gordon’s Teakwood Lane Productions. De eerste aflevering staat gepland voor de zomer van 2014.