Menu
Fashion / Lifestyle / Uitgelicht

H&M duurzame modeketen

H&M is een van de meeste bekende kledingwinkels over de hele wereld. De modeketen staat vooral bekend om haar goedkope kleding. Maar ze zijn niet alleen goedkoop. De kledingwinkels van H&M in Nederland zijn de meest duurzame in de sector.

 

Consumentenplatform Rank a Brand heeft dit geconcludeerd uit een jaarlijks onderzoek onder populaire kledingwinkels. Na H&M volgen ook Vero Moda, Vila en Pieces als duurzame onderneming.

 

Wat maakt H&M zo duurzaam?
H&M is het enige bedrijf die publiceert over zijn toeleveranciers en daarnaast rapporteert de winkel ook jaarlijks over de verbeteringen en problemen rond de arbeidsomstandigheden. Ook zijn steeds meer kledingstukken in de winkel van biokatoen. Deze kledingstukken zijn ook gekenmerkt met een label. Door deze inzet voor duurzaamheid heeft H&M een B-label toegekend gekregen door het consumentenplatform. Dit wil zeggen: goed op weg met duurzaamheid.

 

Helaas zijn nog niet alle winkels fanatiek bezig met duurzaamheid of zij stralen dit niet goed uit naar de consument. Winkels als Mexx, Action en Cool Cat hebben dan ook een E-label gekregen. Voor de consumenten is niet duidelijk of deze winkels zich inzetten voor duurzaamheid.

 

Vindt u het ook heerlijk om lekker te winkelen? Boek een shoppingarrangement met overnachting in Den Bosch.