Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Kerstmarkt Fluweelengrot 2013

Lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties…
Bezoek tussen 15 november en 23 december de sfeervolle en warme kerstmarkt in de Fluweelengrot. Dit is alweer de zestiende editie van de kerstmarkt. De route is aanzienlijk verlengd dit jaar. Meer dan 50 winkeltjes met producten en ambachten zijn in de Fluweelengrot te bezoeken. Naast de mooie decoratie voert een rondgang door de Kerstmarkt Fluweelengrot u langs de indrukwekkende wandschilderingen, sculpturen, een unieke 18de eeuwse kapel, stands met kerst- en cadeauartikelen, oude ambachten en een gezellige horecagelegenheid. Beleef de warme kerstsfeer in de Kerstmarkt Fluweelengrot!

Kerstman
De Kerstman is in de Fluweelengrot neergestreken. U bent welkom in zijn huis! Neem een kijkje in de cadeaukamer, loop door zijn slaapkamer en aanschouw de rendieren en zijn arreslee. Tijdens de Kerstmarkt Fluweelengrot verwelkomt de Kerstman de bezoekers elke dag tussen 12:00 uur en 17:00 uur. Alleen op 5 december is de Kerstman aanwezig tussen 12:00 en 16:00 uur.

Kerst- en cadeauartikelen
Een groot aantal nissen in de Fluweelengrot is ingericht als een klein, gezellig winkeltje. Deze winkeltjes stralen de kerstsfeer uit en zijn met elkaar verbonden door een feeëriek verlicht kronkelig gangenstelsel. Op de Kerstmarkt Fluweelengrot worden allerhande artikelen gepresenteerd die zeer geschikt zijn als kerstdecoratie of kerstcadeau. Apart zijn de vele handgemaakte -(internationale)producten, die veelal niet in de reguliere handel verkrijgbaar zijn, zoals kaarsen, mergelartikelen en Pools handwerk. Oude ambachten worden door verschillende standhouders tijdens de kerstmarkt getoond. Natuurlijk worden ook spirituele geschenken, kindercadeautjes, lekkernijen en allerlei hebbedingetjes verkocht. Eigenlijk te veel om op te noemen, maar voor ieder wat wils! Buiten op het gezellig aangeklede grotpleintje en halverwege de route kunt u genieten van een hapje en drankje.

Wilt u meer weten over de Kerstmarkt in de Fluwelengrot in Valkenburg?

Voor leuke arrangementen met overnachtingen kijkt u hier voor mooie aanbiedingen!