Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

KunstRAI 2014

Van 4 tot en met 9 juni vindt in Amsterdam de 30e editie plaats van de KunstRAI. Al 30 jaar is de KunstRAI de toonaangevende galeriebeurs op het gebied van hedendaagse autonome en toegepaste kunst in Nederland. Een jubileum dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan! De KunstRAI is een brede kunstbeurs, waar naast schilder- en beeldhouwkunst, fotografie en nieuwe media vanouds ook aandacht is voor hedendaagse toegepaste kunst en design. Al drie decennia biedt de KunstRAI galerieën een verkoopplatform dat grote bekendheid geniet onder een breed kunst-minded publiek. Het is dé plaats waar de verzamelaar en kunstliefhebber komt om zich op de hoogte te stellen van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de beeldende kunst in Nederland.

Affichetentoonstelling Anthon Beeke
Het campagnebeeld van de KunstRAI is ontworpen door de legendarische grafisch ontwerper Anthon Beeke, die ook van 1994 tot en met 2002 en wederom sinds 2012 de bekende serie affiches voor de KunstRAI ontwierp. De zintuigen, waarmee kunst wordt waargenomen, geproefd en beleefd, zijn het centrale thema van de serie affiches.

De modellen op de affiches zijn meestal kunstenaars, vermomd in hun eigen beeldende kunstidioom. Hun ‘masker’ is een verwijzing naar de kunst die zij maken.

Dit jaar is kunstenaar Daan Roosegaarde geportretteerd. Zijn masker verwijst naar zijn beroemde ‘smart highway’ project.

In het kader van dertig jaar KunstRAI is op de KunstRAI een tentoonstelling te zien zijn van alle affiches die Anthon Beeke voor de beurs heeft ontworpen. Bij de entree zullen zeven ‘mupi’s’ met daarin alle KunstRAI posters van Anthon Beeke tentoongesteld worden. Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door JCDecaux.

MasterPeace
De KunstRAI is dit jaar een samenwerking aangegaan met de wereldwijde ‘grass roots’ beweging MasterPeace. MasterPeace wil jonge mensen inspireren om gezamenlijk hun talenten en energie in te zetten voor het oplossen van conflicten en het bevorderen van samenhorigheid. Kunst speelt, naast muziek, spel en dialoog, daarin een centrale rol: kunst verbindt waar anderen de wapens oppakken. Een duurzame, tolerante wereld met minder onderlinge strijd is het doel. MasterPeace heeft een stand op de KunstRAI waarin kunst wordt getoond gerelateerd aan de passion statements van MasterPeace: Music above Fighting, Dialogue above Judgement, Bread above Bombs, Creation above Destruction (stand 1).

Wilt u meer weten over de KunstRAI 2014?