Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Winterkermis Slot Loevestein

28, 29 en 30 december: de Vergeten winterkermis van Poederoijen – en het geheim van Baron von Von

Op 28, 29 en 30 december vormt Slot Loevestein wederom het decor van de ‘Vergeten winterkermis van Poederoijen – en het geheim van Baron von Von’. Drie avonden lang van 17.00 tot 21.00 uur gaat de sfeervolle vesting open en kunnen bezoekers de nostalgische kermis bezoeken en het spannende vervolgverhaal van Baron von Von beleven.

In de winter van 1929 gebeurde het voor het eerst. De bonte stoet van Kermis Horvath trok door de straten van Poederoijen op weg naar het slot van de excentrieke Baron von Von. De Baron had zo genoeg van de eindeloze winters in z’n eentje dat hij deze verzameling excentrieke figuren maar al te graag onderdak bood in de vesting. En ja, ze kwamen er om te overwinteren, maar het kermisbloed gierde door hun aderen, dus konden ze het niet laten om op het terrein van het Slot weer hun kermis op te bouwen.

Baron von Von had Kermis Horvath dus met open armen onthaald, zodat hij ‘s winters niet zo eenzaam was. Die eenzaamheid had een reden, de Baron von Von had namelijk een geheim: er was namelijk één deur, ergens in het Slot, die niemand mocht openen. En dat ging vele winters goed. Totdat Luna, de dochter van Pappi Horvath,de deur opende en verdween. Vorig jaar werd na heel lang zoeken Luna weer gevonden, ze was van een geest het mooie meisje in de maan geworden.

Echter vanaf het moment dat Luna de verboden deur opende, heeft Baron von Von een groot probleem… En wat voor één. Een probleem dat plaagt en pookt en zichzelf vooral heel geestig vindt. Na de zoveelste slapeloze nacht is de Baron het slot uitgekomen en heeft bij Pappi Horvath om hulp gevraagd. Zullen Pappi Horvath en zijn familie de Baron helpen?

Beleef hoe het verhaal verder gaat en kom luisteren naar het sprookjesverhaal van baron von Von. Het verhaal is prima te volgen, ook als je er vorig jaar niet bij bent geweest.

Daarnaast kun je lekker zweven, kijken, snoepen en genieten van de nostalgische jaren ’20 kermis in het prachtige historische decor van Slot Loevestein.

Een warme winterse avond om nooit te vergeten!

Meer weten over de Winterkermis bij Slot Loevestein?