Menu
Uitgelicht / Vakantie / Vakantie

Kwart Nederlanders viert vakantie in eigen land

#Waterookgebeurt serviceteam helpt deze zomer bij pechgeval

Een kwart van de Nederlanders viert deze zomer vakantie in eigen land. Waar de reis ook heengaat, we beleven graag een zorgeloze vakantie. Daarom zet Nationale-Nederlanden deze zomer schademanagers in om mensen met pech in Nederland de helpende hand te bieden. Vakantiegangers in eigen land worden opgeroepen hun ongelukjes en pechgevallen te tweeten met #waterookgebeurt. Ook zal een serviceteam op waterrijke plekken aanwezig zijn en in actie komen om mensen verder te helpen.

Een kwart van de Nederlanders blijft tijdens de zomervakantie in Nederland, terwijl 71% naar het buitenland vertrekt. (Onderzoek TNS NIPO in opdracht van Nationale-Nederlanden). Het populairste is een strand- en/of relaxvakantie, bijna de helft van de Nederlanders (45%) kiest hier voor. 16% gaat voor een sportieve/actieve vakantie. Een natuurvakantie spreekt 14%van de Nederlanders aan. Minder vakantiegangers kiezen voor een verre (rond)reis (10%), een culturele reis (7%) of een stedentrip (8%).

Nederlanders beleven graag een zorgeloze zomer. Ondanks de voorzorgsmaatregelen heeft 63% van de mensen die regelmatig op vakantie gaan wel eens te maken gehad met een vervelende situatie. Ziekte (32%) en pech met de auto (27%) worden hierbij het meest genoemd. Maar ook diefstal (17%), kwijtraken (15%) of stuk gaan (13%) van persoonlijke bezittingen komt relatief vaak voor. Vooral camera’s/fototoestellen (23%), (zonne)brillen/lenzen (14%) en gemaakte ziektekosten (14%) worden geclaimd.

Voordat de zomervakantie begint, worden maatregelen genomen om zorgeloos op pad te gaan. Een ruime meerderheid checkt de geldigheid van het paspoort (84%), vraagt of een familielid/vriend de post weghaalt (80%), of de buren een oogje in het zeil willen houden (75%) en controleert of men goed verzekerd op reis gaat (72%). Oudere Nederlanders nemen gemiddeld meer maatregelen dan jongere Nederlanders.

Op vakantie gaan we bij voorkeur met de auto, verreweg het populairste vervoermiddel (63%), gevolgd door het vliegtuig (34%). Jongere vakantiegangers (18-24 jaar) gaan vaker met het vliegtuig (47%). Vakantiegangers die ouder zijn dan 70 jaar gaan in vergelijking met de andere leeftijdsgroepen vaker met de bus.

Over Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden is met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten één van de grootste en meest toonaangevende verzekeraars van Nederland. Met deskundige medewerkers, goede producten en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit is Nationale-Nederlanden al 170 jaar actief in verzekeren. Wat er ook gebeurt, Nationale-Nederlanden zet zich dagelijks in om de beste oplossingen te bieden voor haar klanten.