Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Leidse Lakenfeesten 2014

De Leidse Lakenfeesten 2014 zullen plaatsvinden van 26 tot en met 29 juni.

Leiden kent een rijke geschiedenis in de textielindustrie en genoot lange tijd zelfs landelijke bekendheid als lakenstad. Jaren later hebben de Lakenfeesten aan dit feit hun naam ontleend. Een bijzondere historie om niet te vergeten. De Lakenfeesten brengt deze historie op een feestelijke manier weer onder de aandacht van het grote publiek met vele verwijzingen naar het Leidse Laken.

De Lakenfeesten en Museum De Lakenhal hebben hiertoe de handen ineen geslagen. De tentoonstelling’ Zeven Eeuwen Leids Laken’, nu te zien in het museum, sluit hier naadloos bij aan.

Inmiddels zijn de Lakenfeesten een waar fenomeen en één van de jaarlijkse hoogtepunten op de evenementenkalender van Leiden. Ook de zomer 2014 wordt weer afgetrapt door dit fantastische evenement. Vanaf donderdag 26 juni wordt het vier dagen genieten als vanouds. Natuurlijk ontbreken de vertrouwde peilers onder de Lakenfeesten niet; de SportCity Peurbakkentocht, de Dragonboatraces, de zomerkermis bij de Beestenmarkt en heel veel livemuziek. Ook heeft het bestuur dit jaar de handen weer stevig ineengeslagen met Leiden Culinair. Dit culinaire evenement vindt gelijktijdig met de Lakenfeesten plaats op de Garenmarkt, zodat ook de inwendige mens niks tekort zal komen. Maar de Lakenfeesten worden in 2014 verder uitgebreid! Er komt weer meer dit jaar!

Hang tijdens de Leidse Lakenfeesten de lakens uit het raam!

‘Met elkaar versieren we hét feest van Leiden!’

Wilt u meer weten over de Leidse Lakenfeesten 2014?