Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

2e Drakenbootfestival Rotterdam

Op zaterdag 5 juli en zondag 6 juli 2014 vindt in Rotterdam het tweede Drakenboot Festival plaats, op de Kralingse Plas.

Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, straattheater en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenboot Festival Rotterdam Kralingen zo aantrekkelijk maken voor deelnemers én toeschouwers.

Volgens de eeuwen oude Chinese traditie strijden ruim 40 teams in echte drakenboten om de titels. Aangevoerd door het luide tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek vanaf de oevers, peddelen de teams zich naar de finish. Een groot spektakel! Het parcours van de race is overzichtelijk kort (plm. 250 meter), de beproeving van anderhalve minuut per race zwaar en lang genoeg om de competitie volop te beleven, kansen op winst te krijgen en weer kwijt te raken…

Zaterdag 5 juli strijden de Rotterdamse bedrijven tegen elkaar en zondag 6 juli komen de buurten en verenigingen tegen elkaar uit.

Naast de spannende Drakenbootrace is er nog veel meer te beleven. Zo zijn er prachtige steltenacts, je kunt genieten van bijzonder straattheater, een braderie, dj’s en bands en in het het Kinderdorp zijn weer allerlei leuke activiteiten voor kinderen te doen. Ook zijn er natuurlijk het hele weekend heerlijke hapjes en maaltijden te krijgen. Een dagje uit voor de hele familie!

Wilt u meer weten over het Drakenbootfestival in Rotterdam?