Menu
Beauty / Lifestyle / Uitgelicht

Mooie lach op foto maakt ons niet aantrekkelijker

Herken je dat? Wanneer je met een aantal mensen op de foto gaat, je in eerste instantie kijkt hoe jij zelf erop staat? Eigenlijk is dat toch nooit goed, terwijl alle anderen er altijd zo leuk op staan. Proberen leuk te lachen blijkt ons eigenlijk helemaal niet aantrekkelijker te maken.

 

Dit is gebleken uit onderzoek van de Universiteit van Portsmouth. Als je met een gewone blik door de mens als aantrekkelijk wordt beschouwd, wordt dit niet versterkt door breeduit te lachen op foto’s. Word je door de mensen als minder aantrekkelijk beschouwd, dan gaat dit gevoel ook niet weg door een mooie grijns op de foto.

 

Hoofdonderzoeker Ed Morrison legt uit hoe dit komt. De aantrekkelijkheid van mensen wordt bepaald door hun botstructuur. Dit harde gedeelte van het gezicht verandert niet mee bij een bepaalde gezichtsuitdrukking.

 

Toch wordt een mooie lach wel als aantrekkelijker beoordeeld. Maar de vorm en botstructuur van het gezicht blijken veel belangrijker te zijn dan de gezichtsuitdrukking. Misschien hoeven we ons nu niet meer zo druk te maken wat voor een gekke gezichtsuitdrukking we nu weer hebben op de foto, want de botstructuur bepaalt de aantrekkelijkheid.