Menu
Gezondheid / Lifestyle / Uitgelicht / Vrouwen

Opvliegers ook vóór de overgang

Veel vrouwen raken in de stress als ze opvliegers hebben. Betekent dit dan dat ze al in de overgang zitten? Nee, helemaal niet. Vrouwen van middelbare leeftijd met een regelmatige menstruatiecyclus hebben ook voor de overgang soms al last van opvliegers.

 

Dit is gebleken uit een Amerikaans onderzoek van Group Health en Fred Hutchinson Cancer Research Center in Seattle. 1500 vrouwen tussen de 45 en 56 jaar oud en van verschillende afkomst werden hiervoor onderzocht.

 

Er blijkt ook nog een duidelijk verschil te zitten in de afkomst van de vrouwen. Zo hebben Aziatische vrouwen een opvallend lagere kans op klachten.

 

Meer dan de helft van de vrouwen, 55 procent, had last van opvliegers en nachtelijk zweten. Met dit onderzoek hopen de onderzoekers dat ze vrouwen gerust kunnen stellen. Opvliegers hoeven niet te betekenen dat je in de overgang zit. Als je nog regelmatig menstureert is die dit helemaal niet aan de orde.

 

Ben jij wel al in de overgang en heb je veel last van opvliegers en nachtelijk zweten? Geef jezelf eens een heerlijk verwenweekendje cadeau om even goed te kunnen ontspannen.