Menu
Lifestyle / Relatie / Uitgelicht

Ouders gescheiden, jij ook gescheiden?

Kinderen van ouders die gescheiden zijn, hebben een grotere kans om zelf ook eerder te gaan scheiden van hun partner. 

 

Dit komt vaak door de manier van opvoeden. Als jijzelf opgevoed bent met ouders die vaak ruzie hadden, ga je dit al snel overnemen. Ook heeft het ermee te maken dat je ouders je nu hele andere raad en advies meegeven dan als ze nog getrouwd zouden zijn.

 

Als je ouders vaak een liefdevolle en warme relatie hebben gehad, wordt dit vaak opgevolgd door de kinderen. Deze ervaringen van vroeger, leuke dingen maar ook minder leuke dingen staan dan al snel bij je in het geheugen gegrift. Eigenlijk kun je hun zien als het voorbeeld, omdat je hun relatie dag in dag uit gezien hebt.

 

Het is dus belangrijk dat je niet snel de slechte relatie tussen je ouders gaat overnemen. Je kinderen zullen hier ook altijd aan herinnert blijven. Aan de andere kant is het ook niet de bedoeling als je ouders gescheiden zijn, dat je je heel erg af gaat zetten tegen de kwade dingen. Je kunt snel op je teentjes getrapt zijn en dit komt niet positief over.

 

Kortom, de invloed van je ouders op je relatie is groot. Maar de sleutel tot een succesvolle relatie heb je natuurlijk zelf in de hand!