Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

Paleis het Loo – Het Paleisdak

Tijdens de meivakantie organiseert Paleis Het Loo speciale rondleidingen naar het paleisdak, voor een weids uitzicht over de omgeving. De paleistuinen blijven geopend tot 18.00 uur, een uur langer dan gebruikelijk. Het paleis sluit om 17.00 uur.

Van 26 april tot en met 4 mei wordt het dak van Paleis Het Loo opengesteld voor publiek. Onder begeleiding van gidsen worden de hoge trappen over de zolders van het paleis beklommen tot op het dak, waar vandaan bezoekers genieten van een onverwacht weids uitzicht over de prachtig aangelegde paleistuinen en de voorterreinen van Het Loo: een gebied van zes hectare, omsloten door het bosrijke paleispark. De gidsen geven toelichting op de historie van het paleis en de tuinen.

In het paleis is de presentatie ‘Royal Showpieces’ te zien, waarbij in vijf van de historische vertrekken werk van Nederlandse ontwerpers met kleding, serviezen en kunstobjecten uit eigen depot worden samengebracht. Vanaf 3 mei is daarnaast de presentatie ‘Bloemenpaleis Het Loo’ te zien, waarbij de bloemkunst in paleis en tuin centraal staan (Oostvleugel vanaf 13.00 uur).

Wilt u meer weten over een bezoekje aan Paleis het Loo tijdens de meivakantie?