Menu
Gezondheid / Gezondheid / Lifestyle / Senioren / Uitgelicht

Pessimistisch leven zorgt voor langer leven

Een optimistische kijk op het leven maakt iedere dag toch wel weer iets vrolijker. Maar dit blijk niet helemaal goed te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat pessimistische ouderen minder risico lopen om snel te sterven.

 
Duitse onderzoekers van de Universiteit van Erlangen-Nüremberg publiceren dit in het wetenschappelijk tijdschrift Psychology & Aging. Ook hebben mensen boven de 65  met een pessimistische instelling over de toekomst minder kans om gehandicapt te raken.

 
Meestal maakt een pessimistische kijk het leven niet leuker. Hoe kan het dan dat deze mensen toch minder kans hebben om snel te sterven? Doordat de ouderen een pessimistische kijk op het leven hebben, hebben ze eigenlijk helemaal niet door hoe goed ze het hebben en hoe gelukkig ze zijn. Ze leven wat voorzichtiger om hun toekomst te beschermen.

 
Maar of uw leven er uiteindelijk ook beter van wordt? Dus ook al bent u wel optimistisch ingesteld, neem dan alsnog goede voorzorgsmaatregelen om uw gezondheid en veiligheid te beschermen. Met een optimistische kijk en een langer leven wordt het helemaal lekker leven.