Menu
Entertainment / Muziek / Uitgelicht

Planet Pit

Er lijkt maar geen einde te komen aan het succes van rapper Pitbull. Armando Christian Pérez zoals hij in het echt heet werd geboren op 14 januari 1981 in Miami Florida.

 

De ouders van Armando, die na de geboorte van Pitbull al snel uit elkaar gingen, komen uit Cuba en die stijl komt ook veel terug in zijn muziek. Door de scheiding van zijn ouders werd hij opgevoed door zijn moeder en bracht hij ook enige tijd door bij een gastgezin.

 

Moeilijke jeugd

Hoewel Armando geen makkelijke jeugd had en meerdere malen in aanraking met de politie kwam, wist hij al snel dat hij iets in de muziekwereld wilde gaan doen. In deze periode bedacht hij ook de artiesten naam “Pitbull”. De reden voor het kiezen van de naam heeft veel te maken met de fascinatie die Perez heeft voor het hondenras. “they bite to lock” Als een pitbull bijt schiet zijn gebit op slot, wat iets zegt over de werkwijze van Pitbull en de honden zijn verboden in Miami-Dade County, Florida.

 

Doorbraak

Hoewel Pitbull al heel wat jaartjes bezig is met het maken van muziek brak hij in Nederland pas echt door met het nummer I Know You Want Me in 2009. Sindsdien loopt het als een trein met Pitbull en had hij onder andere succes met de nummers Hotel room service, All night long waarvoor hij samenwerkte met Alexandra Burke en sloeg hij de handen ineens om samen met Enrique Iglesias I like it uit te brengen.

 

Planet Pit

Op 17 juni 2011 kwam het zesde studio album van Pitbull uit onder de naam “Planet Pit”. Het album staat bol van de samenwerkingen met top artiesten en de nummers doen het stuk voor stuk goed als single.

 

De bekendste nummers van het album zijn:

Give Me Everything” (featuring Ne-Yo, Afrojack & Nayer)
Rain Over Me” (featuring Marc Anthony)
Hey Baby (Drop It to the Floor)” (featuring T-Pain)
International Love” (featuring Chris Brown)

 

Samen sta je sterker

Daarnaast werkte hij ook nog samen met Jennifer Lopez aan het nummer On The Floor en bracht hij samen met Nayer en Mohombi het nummer Suavemente uit. Ook de Engelse versie van het bekende Dancar Kuduro doet het goed dat hij samen opnam met Qwote & Lucenzo. Een samenwerking met Shakira zag Pitbull ook wel zitten en dat leverde het nummer Rabiosa op.

 

Naast zijn werkzaamheden in de muziekwereld is Pitbull ook nauw betrokken bij Voli Vodka.

 

Pitbull en Marc Anthony in het nummer “Rain Over Me”