Menu
Entertainment / Televisie / Uitgelicht

Sacha de Boer aan de slag als fotografe

Vanavond is het vertrouwde gezicht van Sacha de Boer voor het laatst te zien bij het acht uur journaal. De presentatrice heeft besloten te stoppen met het presenteren van het NOS-journaal om aan haar carrière als fotografe te gaan werken.

 

“Een onwerkelijk gevoel. Ik heb daar zo lang gezeten”, vertelt ze aan het AD. “En ik wil weg uit die studio, naar buiten! Dus is de laatste dag ook gewoon een werkdag. Zo nuchter ben ik wel. Geen tranen dus.”

 

De Boer vertelt dat haar collega’s wel sentimenteel worden. Zo sloeg economieverslaggever Eva Wiessing ineens een arm om haar heen en zei dat ze Sacha gaat missen. “Daar krijg ik wel kippenvel van. Verder heb ik geen dubbel gevoel, want ik loop al langer met het idee van stoppen rond.”

 

Volgens De Boer had ze de ‘mooiste journalistieke baan’. “En dat terwijl ik aanvankelijk nooit wilde presenteren. Vooral dat gedoe met uiterlijkheden”, aldus de presentatrice. “De juiste make-up, kleding, nette spulletjes, hoe je je haar draagt. Ik heb dat al die jaren een vreselijk gedoe gevonden.”

 

Fotografie
Ondanks dat ze eerder werd gevraagd voor een talkshow, zet ze haar tv-carrière aan de kant om zich te richten op fotografie. De komende tijd is ze niet bezig met televisie. “Voorlopig even niet. Of het moet een Michael Palin-achtig reisprogramma zijn. Als dat over een aantal jaar op mijn pad komt, denk ik: nou, vooruit dan maar!”
 

Bron: www.nu.nl

 

Geïnteresseerd in hoe dat allemaal werkt bij de televisie? Boek een nachtje weg en bezoek Media Experience Beeld & Geluid.