Menu
Mannen / Uitgelicht

Stress van invloed op emotionele geheugen mannen

Stress heeft bij mannen invloed op hun emotioneel geheugen. Bij vrouwen heeft stress geen invloed op het emotionele geheugen. Dit is gebleken uit een promotieonderzoek van Sandra Cornelisse van UMC Utrecht.

 
Cornelisse heeft een onderzoek gehouden onder 77 studenten waarbij ze de helft in een stressvolle situatie heeft gebracht. De studenten moesten verschillende stressvolle opdrachten doen en dan vlak daarna afbeeldingen bekijken. De helft van deze afbeeldingen was neutraal en de andere helft van de afbeeldingen was emotioneel getint.

 
Een week later werden de studenten gevraagd welke afbeeldingen zij die week daarvoor bekeken hadden. Bij mannen viel het op dat zij wanneer zij in een stressvolle situatie hadden gezeten een week later voornamelijk nog de emotionele afbeeldingen konden herinneren. Ook reageerden deze mannen beter op andere geheugentesten dan de mannen die niet in een stressvolle situatie hadden gezeten. Voor vrouwen hadden de stressvolle situaties geen effect op het geheugen.