Menu
Digitaal / Mobiel / Uitgelicht

T-Mobile klanten smssen steeds minder

T-Mobile klanten hebben in de eerste drie maanden van dit jaar maar liefst 41% minder smsjes verstuurd dan in de eerste drie maanden van 2012. Daarin tegen nam het dataverbruik op het netwerk toe met 50 procent.

 

T-Mobile maakte het nieuws zelf bekend nadat eerder al KPN bekend maakte dat onder hun klanten het sms-verkeer met maar liefst 41 procent is afgenomen. Ook het bellen neemt steeds verder af. In het eerste kwartaal belde mensen met een T-Mobile abonnement 8 procent minder dan in het eerste kwartaal in 2012.

 

Omzet
Doordat het bellen en smssen zo enorm is afgenomen is ook de omzet gedaald. Zelfs het toenemende dataverkeer kan dit niet goed maken. T-Mobile zag de omzet de eerste drie maanden van dit jaar dalen met 6,7 procent naar 393 miljoen euro. De bruto winst daalde met 0,9 procent en kwam uit op 114 miljoen euro.

 

Verklaring
“De behoefte aan meer data en de wens van klanten om meer transparantie en flexibiliteit zijn ook de uitgangspunten van een geheel nieuw abonnementenmodel waarvan mobiel internet de basis vormt”, aldus de woordvoerder van T-Mobile in een verklaring.