Menu
Uitgelicht / Vrije tijd

TIP van de Redactie! Texelsbier – voor een leuk dagje Texel!

Vandaag proeft u een van de echte Texelse producten, wij gaan namelijk naar het proeflokaal van Texel. Maar eerst stapt u op de tandem en nemen wij een kijkje in het Juttersmuseum Flora.

Genieten op Texel
Als de tandems zijn uitgedeeld gaat u met de route in de hand op pad. Samen op de tandem vergt toch wel wat samenwerking. Veel leuker dan alleen op de fiets, samen trapt u sneller en zult u eerder bij het eindpunt zijn!

In het grootste juttersmuseum ter wereld komt de bezoeker ogen tekort. Gejutte spullen uit een periode van zo’n 70 jaar zijn hier bij elkaar gebracht. Ieder voorwerp heeft zijn eigen verhaal. Dat wordt smakelijk vertelt door een echte jutter.

Weet u het verschil tussen trappisten- en abdijbier? Of waaraan witbier zijn naam dankt? Hans Glandorf van het Proeflokaal in De Koog weet er alles van. Hij houdt zich al 30 jaar bezig met bier en whisky. Op een boeiende manier vertelt hij zijn gasten leuke wetenswaardigheden over bier en alles wat daarmee samenhangt. Natuurlijk kunt u uitgebreid proeven.

Wilt u meer weten over dit geweldige uitje op Texel?