Menu
Bioscoop / Entertainment / Film / Uitgelicht

Tom Cruise weer best betaalde acteur

Tom Cruise voert opnieuw de lijst aan met beste verdienende acteurs. De lijst die jaarlijks bekend wordt gemaakt door het magazine Forbes had Cruise vorig jaar ook al op de de eerste plek staan.

 

Tussen mei 2011 en mei 2012 verdiende Cruise zo’n 75 miljoen dollar en daarmee staat hij ruim bovenaan. De eerste plek heeft hij onder andere te danken aan zijn rol in de vierde Mission Impossible film. Daarnaast was Cruise ook te zien in de film Rock of Ages.
Gebruikelijke namen in de top 10
Leonardo DiCaprio staat op de tweede plaats. De acteur die onder andere in de Titanic-acteur mocht afgelopen jaar 37 miljoen euro aan zijn toch al overvolle rekening bijschrijven. DiCaprio die in 2010 nog grote successen boekte met films als Inception en Shutter Island speelde afgelopen jaar onder andere in J. Edgar, waarin hij de rol van J. Edgar Hoover op zich nam. Leo moet zijn tweede plaats wel delen met Adam Sandler, die bekend staat vanwege zijn rollen in onder andere, just go with it, grown ups en anger management.

 

Bij de vrouwen staat Twilight-ster Kristen Stewart op de eerste plaats. De actrice verdiende zo’n 37,5 miljoen euro en is daarmee de best verdienende vrouwelijke acteur.

 

Plek:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Naam
Tom Cruise
Leonardo DiCaprio
Adam Sandler
Dwayne Johnson
Ben Stiller
Sacha Baron Cohen
Johnny Depp
Will Smith
Mark Wahlberg
Taylor Lautner
Bedrag in dollars
75 miljoen
37 miljoen
37 miljoen
36 miljoen
33 miljoen
30 miljoen
30 miljoen
30 miljoen
27 miljoen
26,5 miljoen