Menu
Poker / Sport / Uitgelicht

Esfandiari wint duurste pokertoernooi ooit

Antonio Esfandiari heeft tijdens de World Series of Poker het Big One for One Drop event op zijn naam geschreven. Het toernooi kreeg de afgelopen tijd al veel aandacht omdat er nog nooit zo’n grote geldprijs (18 miljoen dollar) te winnen viel.

 

Aan het toernooi dat drie dagen geleden begon deden 48 spelers mee die ieder 1 miljoen dollar inschrijfgeld betaalde. Van die 48 miljoen euro ging 11% naar de One Drop organisatie die hard werkt aan de watervoorziening in ontwikkelingslanden. De man achter One Drop, Guy Laliberté bereikte zelfs de finaletafel en de hele pokerwereld hoopte dat hij zou winnen.

 

In de historie van het poker was er nog nooit een toernooi waar de eerste prijs zoveel opleverde. Jamie Gold won al eens ruim 12 miljoen euro tijdens het hoofdtoernooi van de World Series in 2006.

 

Phil Hellmuth was misschien wel de meest opvallende naam aan de finaletafel. Niet omdat mensen het niet verwacht hadden maar meer omdat er met Phil altijd wat te beleven valt. De veelvoudig wsop-winnaar speelde een sterk toernooi en eindigde op de vierde plaats, wat hem $2,645,333 opleverde. Daarna was het de beurt aan David Einhorn die het strijdtoneel moest verlaten. Einhorn kreeg voor zijn derde plek $4,352,000 mee naar huis.

 

Heads-up
Toen er nog slechts twee spelers over waren kwam de absolute climax steeds dichterbij. Van de 48 spelers die aan dit nu al legendarische toernooi meededen waren er nog twee professionele spelers over. Sam Trickett en Antonio Esfandiari moesten samen gaan uitmaken wie er met de superprijs van 18 miljoen euro naar huis zou gaan. The Magician zoals de bijnaam van Esfandiari luidt was tijdens het slotstuk niet te stoppen. Mede dankzij zijn 3-1 chiplead en agressief spel was het voor Trickett haast onmogelijk om terug komen. De laatste hand was abnormaal spannend. Sam Trickett ging all-in met een flush draw en Antonio Esfandiari had drie vijven. De turn en de river hielpen Trickett niet en het was Esfandiari die geschiedenis schreef.

 

Meerdere records voor Antonio
Antonio Esfandiari heeft niet alleen het duurste pokertoernooi ooit gewonnen, maar staat nu ook op de eerste plek van de best verdienende toernooispelers ooit. De winst van het One Drop toernooi waarmee Esfandiari dus 18 miljoen dollar verdiende was genoeg om Erik Seidel van de eerste plek te stoten. Antonio stond op de 81ste plaats maar springt door zijn overwinning naar de eerste plek met ruim 22 miljoen euro. Als slagroom op de taart ontving Antonio ook nog eens zijn tweede gouden wsop-bracelet.

 

World Series Of Poker Big One for One Drop – finaletafel

 

Plek:
1
2
3
4
5
6
7
8
Naam
Antonio Esfandiari
Sam Trickett
David Einhorn
Phil Hellmuth
Guy Laliberté
Brian Rast
Bobby Baldwin
Richard Yong
Bedrag
$18,346,673
$10,112,001
$4,352,000
$2,645,333
$1,834,666
$1,621,333
$1,408,000
$1,237,333