Menu
Nieuws / Senioren / Uitgelicht / Vrije tijd

Wereldkampioenschap scootmobiel bij ’t Hof van Putten

Sportieve en gezellige strijd voor senioren die vanaf woensdag 3 april van start gaat.

 

’t Hof van Putten is dit jaar de locatie voor een heus Wereld Kampioenschap. De bandenspanning wordt nog even gecontroleerd en het vizier staat over twee weken op scherp, want dan zal voor het eerst in de geschiedenis het WK Scootmobiel plaatsvinden.

 

Het vakantiecentrum ’t hof van Putten zal dit jaar het toneel zijn voor het WK scootmobiel.

 

Gasten van ’t hof van Putten en ook senioren die niet op het vakantiecentrum verblijven krijgen de kans om met elkaar een sportieve strijd aan te gaan. Iedereen met de leeftijd 60 + mag op een scootmobiel, ter beschikking gesteld door MOVRY Experience Center, ‘voel je vrij door beweging’, het parcours afleggen. Dit kunnen senioren zijn die al gebruik maken van een scootmobiel, maar ook zeker mensen die nog geen gebruik maken van een scootmobiel.

 

In samenwerking met MOVRY Experience Center heeft ’t hof van Putten de organisatie voor dit evenement op zich genomen. De bedoeling van het evenement is niet alleen het sportieve aspect, maar ook zeker om mensen bewust te maken van de mobiliteit die een scootmobiel met zich meebrengt. Eenzaamheid van ouderen is bijvoorbeeld tegen te gaan door ouderen zo mobiel mogelijk te maken. Een scootmobiel kan hieraan een goede bijdrage leveren.

 

Onderweg komen de deelnemers verschillende behendigheidshindernissen tegen. Deze hindernissen zijn obstakels die de senioren in het dagelijks leven ook tegen kunnen komen. Hierdoor zit er ook zeker een leerfactor in voor de senioren. Degene die het parcours het snelste aflegt maakt kans om op de grote finaledag terug te komen en te strijden voor de grote wisseltrofee.

 

De eerste voorronde voor dit evenement vindt woensdag 3 april plaats. Het spektakel zal beginnen om 14:00 uur. De andere data van de voorrondes en de datum voor de finaledag zullen later nog bekend gemaakt worden. Deelnemers kunnen zich aanmelden via wkscootmobiel@hofvanputten.nl en het volgende nummer 0341 – 46 18 50. Ook op de dag zelf kunnen de deelnemers zich nog aanmelden voor het evenement. De kosten voor de gasten van ’t hof van Putten zijn gratis. Voor deelnemers die niet verblijven op ’t hof van Putten wordt een kleine bijdrage van €5,- gevraagd. Hier krijgt u uiteraard een heerlijk bakje koffie bij.