Menu
Uitgelicht / Vrouwen

Zelf de mooiste taarten maken

Tegenwoordig maken steeds meer mensen zelf taarten. En dan niet meer de standaard appeltaart of monchoutaart, maar de mooiste creaties komen voorbij. Alsof ze zo uit de winkel komen. Wat voor handige dingen heb je allemaal nodig om zelf zo’n taart te kunnen maken?

 

Het maken van deze taarten is onder andere populair geworden door programma’s als ‘Taarten van Abel’ op Zappelin en ‘Cake Boss’ op TLC. Bij Taarten van Abel praat maken kinderen samen met Abel een taart voor een bijzonder persoon en gaat het vooral om het verhaal erachter. Bij Cake Boss zie je de meest verbazingwekkende taarten voorbij komen. Van biljarttafels tot landschappen, helemaal tot in detail uitgewerkt.

 

Maar steeds meer mensen gaan ook zelf aan de slag om de mooiste taarten te maken. Wat heb je precies allemaal nodig om een creatieve en kleurrijke taart te maken? De taart zelf is vaak niet zo heel erg moeilijk om te maken. Deze bestaat vaak uit 1 of meerdere lagen cake met daartussen een laag naar keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor room, jam, botercrème of chocolademousse.

 

De gekleurde laag die over de cake wordt gedrapeerd is meestal marsepein of fondant. Fondant is een suikerpasta en bestaat ook in tal van verschillende kleuren. Met deze verschillende kleuren kun je zelf de vormpjes maken en helemaal los gaan met je creativiteit.

 

Om mooie vormen en figuren te maken is het wel handig om een aantal verschillende gereedschappen te hebben. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een taartzaag die ervoor zorgt dat je de cake gelijkmatig door midden kunt snijden. Maar ook structuurmatten zijn heel handig om in het fondant een mooi patroontje te maken. Deze tools worden op verschillende websites aangeboden en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt om de mooiste taarten te maken.

 

Nog niet bekend met het maken van taarten? Dan kunt u natuurlijk ook eerst een workshop doen.