Menu
Uitgelicht / Vakantie

Dit jaar minder Nederlanders op vakantie

Ondanks dat het mooie weer nog steeds uitblijft is het aantal Nederlanders dat dit jaar op vakantie gaat gedaald vergeleken met vorig jaar. De oorzaak hiervan is de economische crisis die bij toerisme dit jaar nog duidelijker te zien is dan vorig jaar.

 
Dit is gebleken uit een onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen. Dit jaar gaan meer dan 10 miljoen Nederlanders op vakantie, maar dit is ruim drie procent minder dan in 2012. Meer dan driekwart van dit aantal kiest er voor om naar het Buitenland te gaan. Maar dit zijn er bijna 200.000 minder dan vorig jaar.

 
Een vakantie in eigen land is ook minder populair. 2,5 miljoen Nederlanders kiezen hiervoor, maar dit zijn er ook 175.000 minder dan in 2012. Maar met dit slechte weer in ons land weten ook veel Nederlanders nog niet waar ze naar toe gaan dit jaar. Dit aantal is dan ook gegroeid naar 400.000 mensen. Meer dan de helft van het aantal mensen heeft de vakantie echter in april al vastgelegd.

 
Ook geen geld voor een dure vakantie, maar wilt u er wel lekker even tussenuit? Ga een goedkoop weekendje weg in België.