Ibiza, van hippie eiland tot feest eiland

Ibiza, van hippie eiland tot feest eiland

Tegenwoordig staat Ibiza bekend als een eerste klas feesteiland. De één wordt wild van blijdschap bij de gedachte aan alle bekende DJ’s die het eiland jaarlijks aantrekt, de ander wordt zeeziek bij het idee van stomdronken jongeren die overdag alleen maar hun roes uit kunnen slapen op het strand. Maar Ibiza heeft zoveel meer te bieden!

Hippies
In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw stond Ibiza bekend als het hippie eiland. We schrijven de tijd dat je nog geen goedkope vliegtickets naar Ibiza kon boeken, simpelweg omdat het eiland alleen met een veerboot vanaf de Spaanse kust te bereiken was.

En om eerlijk te zijn, als je de mooie strandjes en romantische zonsondergangen ziet, krijg je ook spontaan zin in een kampvuur en met je blote voeten dansen in het zand. De vredige en relaxte sfeer van de ‘harigen’, zoals de hippies ook wel werden genoemd, is op veel plekken nog steeds te proeven.

Sfeer proeven
Ben je meer van de cultvakanties, ook dan kun je op dit eiland terecht. Want behalve bekende clubs heeft Ibiza-stad ook een authentieke sfeer met terrasjes, smalle straatjes en kleine winkeltjes. Het oudste deel van de stad, Dalt vila, steekt boven de rest uit en is zeker een bezoekje waard. Verder heeft het eiland verschillende pittoreske dorpjes met oude boerderijtjes en windmolens.

Uit de categorie natuur zijn er behalve de ruige kliffen en lieflijke strandjes ook diverse grotten te vinden. En ga ook eens naar Las Salinas, de zoutvlakten waar vele vogelsoorten waaronder flamigo’s neerstrijken. Kortom: pak je flipflops en flowerpowerjurkjes maar vast in voor een zeer diverse reis naar een eiland waar zeker geheel zult onthaasten!