Menu
Vrije tijd

Bladerdeeg-gehakttriangels

Een heerlijk en makkelijk te maken recept. Als avondmaaltijd, maar ook leuk bij allemaal andere kleine hapjes.

 

Benodigdheden (4 personen)
10 plakjes bladerdeeg
400 gram tomatensaus
Ongeveer 300 gram Gehakt
1 courgette
2 paprika’s
1 ui
60 gram geraspte kaas
Oreganokruiden
400 gram tomatensaus

 

Voorbereiding
Leg de plakjes bladerdeeg op tijd uit de diepvries, zodat ze iets kunnen ontdooien en straks makkelijk dicht te vouwen zijn. Verwarm de oven voor op ca. 200 graden.

 

Bereiding
Snijd de courgette, paprika en ui in kleine stukjes. Bak vervolgens het gehakt gaar en voeg de gesneden groente toe. Roer alles goed door elkaar.
Schep op elke plakje bladerdeeg een eetlepel tomatensaus en eetlepel van het mengsel van gehakt en groente. Vervolgend vouw je de plakjes in dicht in een triangelvorm. Druk de randjes goed dicht met een vorm, zodat de bladerdeegtriangels ook in de oven dicht blijven zitten. Strooi over iedere triangel een snufje oreganokruiden. Als de oven op temperatuur is leg je de triangels in de oven laat je ze in ongeveer 30 minuten goudbruin worden. Voor een extra smaak strooi je wat geraspte kaas over de triangels als ze ongeveer 15 minuten in de oven zitten. Als de triangels mooi bruin zijn geworden kun je ze uit de oven halen en heb je een heerlijke simpele maaltijd.

 

Liever gezellig uit eten met vrienden en familie? Kijk hier voor een leuke aanbieding!