Een weekend naar Antwerpen: 5 tips

Een weekend naar Antwerpen: 5 tips

Niet alleen is Antwerpen een geweldig mooie stad: het is ook nog eens lekker dichtbij. Je hoeft de auto maar vol te laden met tassen en bagage; en je bent klaar voor vertrek! Er is vanalles te zien, te doen en te beleven, er zijn maar genoeg hotels in Antwerpen om iets naar jouw smaak te vinden en je kunt er ook nog eens heerlijk eten. Laten we ook niet vergeten dat Antwerpen ook bij uitstek geschikt is voor een leuk familieuitje. Wat wil je nog meer? We geven je dan ook graag een aantal handige tips om de hotels in Antwerpen optimaal te gebruiken en je weekend onvergetelijk te maken.

  1. Lekker winkelen

Antwerpen wordt niet voor niets een van de grootste modesteden in Europa genoemd. Je kunt er ontzettend fijn winkelen in zowel boetiekjes als grote en bekende modemerken. Het centrum is lekker compact, wat ervoor zorgt dat je zonder zorgen de ene winkel uit en direct de andere winkel in kunt lopen. Ook voor diamanten ben je hier natuurlijk aan het juiste adres. Het Diamont District kent wel twee vierkante kilometer met duizenden winkels waar je allerlei soorten diamanten kunt kopen.

  1. Bezoek de vele markten

Het maakt niet uit wanneer je Antwerpen besluit te bezoeken; er is altijd wel een markt te vinden. Van bloemenmarkten tot vintage markten; er is altijd wel iets leuks. Je vind de lokale markten door de hele stad, en als je er dan toch bent is het zeker de moeite waard om er een of meerdere te bezoeken.

  1. Het stadspark

Wil je even lekker ontspannen in de natuur na het drukke leven in de stad? Dan ga je gewoon naar het stadspark. Je kunt hier lekker relaxen en picknicken, en er is meer dan genoeg ruimte om actief in beweging te zijn. Voor de kinderen is er een leuke speeltuin te vinden, en als ouders bezoek je natuurlijk ook de plantentuin eventjes. Neem de picknickmand en een dekentje mee, en geniet van de natuur om je heen.

  1. Het centraal station

Als je het centraal station van Antwerpen nog nooit gezien hebt, moet je dat nu zeker even doen. Het is een prachtig, historisch gebouw en hierdoor naast de functie als station een echte bezienswaardigheid. Het station wordt al sinds 1905 gebruikt, en geeft je alle mogelijkheid om de prachtige architectuur te bewonderen en even lekker ouderwets ‘mensen te kijken’.

  1. Ontdek de stad per fiets

Het historische stadscentrum van Antwerpen is niet alleen hartstikke mooi; maar ook nog eens ontzettend groot. Er zijn dan ook verschillende leuke fietstochten die je binnen een paar uur langs alle bezienswaardigheden van Antwerpen brengen; met tussendoor natuurlijk de nodige stops om even te ontspannen met een hapje en een drankje.