Menu
Familieuitje

Het Nationale Pietendorp in het Zuiderzeemuseum

Op zaterdag 23 en zondag 24 november 2013, van 10.00 tot 17.00 uur, nemen meer dan 150 Pieten het Zuiderzeemuseum over om de verjaardag van Sinterklaas voor te bereiden. Met meer dan 50 verschillende activiteiten is er veel te zien en te doen voor de kinderen, maar ook zeker voor de ouders! Kijk ook op www.pietendorp.nl voor informatie.

Maak eerst je eigen Pietenmuts en kom daarna bijvoorbeeld kijken bij de Pieten op het oefendak oefenen om cadeautjes in de schoorstenen te gooien. Voor iedereen die de Sinterklaasliedjes uit zijn hoofd kent, vergeet niet om langs te gaan bij de Pietenkaraoke. Laat horen hoe goed jij kan zingen en maak er samen met alle Pieten en kinderen een feestje van. Tijdens de Chocoladeletterlingo raad je woorden die met Sinterklaas te maken hebben. Niet in gewone letters natuurlijk, maar in chocoladeletters!

Wil jij Hulppiet worden? Dan is de Pietenbootcamp een goede training: ga over de daken en hindernissen met pepernoten, cadeautjes en nog veel meer. Help de Pieten cadeautjes in te pakken en kom ook eens kijken bij de Pietenestafette, waar de Pieten zo snel mogelijk cadeautjes moeten doorgeven. Dans mee met de streetdancepieten, test je kennis over Sinterklaas tijdens de PepernotenQuiz en leer hoe de Rijmpiet al die mooie gedichten maakt. De Pieten nemen ook nooit eens iets serieus! Dat kun je wel zien bij de Pietentwister, waar je getest wordt op lenigheid.

In de tijd dat Sint en zijn Pieten in Nederland zijn moet er natuurlijk van alles geregeld worden en Hoofdpiet Amigo moet er voor zorgen dat alles goed komt. Daarom zijn de Hoefsmidpieten druk bezig in de smederij met het maken van de verschillende soorten hoeven die Amerigo nodig heeft, zoals de dakhoeven en de sneeuwhoeven. Amerigo zelf is aan het uitrusten in zijn stal, misschien lust hij wel een hapje stro? Zoals elk jaar moeten de pepernoten weer gebakken worden en de Pieten kunnen jouw hulp daarbij goed gebruiken! In de wasserij hebben de Waspieten de hele dag hun handen vol aan alle vieze pietenpakken die gewassen moeten worden. De cadeautjes voor alle kinderen moeten natuurlijk ook betaald worden! De Rabobank Geldpiet beheert daarom het geld van Sinterklaas en de Rabobank Geldtransportpieten proberen het geld op de goede plek te krijgen. De eigenwijze Wegwijspieten zijn ondertussen druk bezig de juiste route te plannen, maar het lijkt erop dat ze niet zo goed weten welke kant ze op moeten…

De Pietenfanfare zorgt voor een vrolijke sfeer door het spelen van de leukste sinterklaasliedjes door het hele Pietendorp. Vergeet niet om je verlanglijstje, tekening of brief voor Sinterklaas mee te nemen, de Postpieten nemen deze bij het postkantoor in ontvangst en zorgen ervoor dat alles bij de Sint terecht komt!

Wilt u meer weten over het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum?