Menu
Familieuitje

Leuk voor Kids: Paleisreis op Paleis het Loo in de voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie van 25 februari tot en met 5 maart is er voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar weer een ‘Paleisreis’. De kinderen komen onder leiding van een speciale gids alles te weten over ridders, ridderorden en de ‘lintjes van de koning’ en gaan aan de slag met het maken van een eigen lintje. Daarnaast zijn er nog meer leuke kinderactiviteiten om te speuren en spelen, zie ook dagje uit met kinderen.

VOORJAARSVAKANTIE
Ieder jaar krijgen mensen die iets goeds voor anderen hebben gedaan tijdens de ‘lintjesregen’ een lintje uit naam van de Koning. Het geven van lintjes bestaat al heel lang, de lintjes gaan terug tot aan de tijd van de Ridders: de Ridderordes. De Paleisreis vindt plaats in het Kanselarijmuseum waar speciale kindervitrines worden ingericht met bijzondere lintjes en ordes.

Tijdens de speciale kinderrondleiding in de vakantie worden er leuke weetjes en spannende verhalen over ridders en lintjes verteld. Bijvoorbeeld waarom het dappere hondje Ricky een lintje kreeg! Na de rondleiding gaan ze zelf een lintje knutselen.

Meedoen aan de Paleisreis is gratis, maar er is wel een geldig entreebewijs nodig. De kinderen gaan zonder hun ouders op Paleisreis.

ETEN & DRINKEN
Voor een lunch of tussendoortje zijn er op Paleis Het Loo genoeg lekkernijen, zoals de speciale kindergerechten van restaurant Balzaal en de high tea voor kinderen in de vorstelijke Koningin Wilhelminazaal.

In grand café Prins Hendrik Garage naast Speelpaleis Het Loo is er ook een heerlijke lunchbox verkrijgbaar.

Klik hier voor meer informatie over De Paleisreis op het Paleis het Loo.