Menu
Familieuitje

Ridderspektakel in Amsterdam

Welkom bij het Middeleeuws Ridderspektakel!

De data voor de aankomende editie van Ridderspektakel Amsterdam zijn:
Zaterdag 16 augustus 2014
Zondag 17 augustus 2014

Het Middeleeuws Ridderspektakel is een rondreizend evenement voor jong en oud met stoere ridders op paarden, spannende roofvogelshows en een compleet Middeleeuws dorp waar je kan zien hoe de ridders vroeger leefden. Met tal van activiteiten speciaal voor kinderen, maar ook voor volwassen ridders en jonkvrouwen!

De Compagnie van Cranenburgh
De Compagnie van Cranenburgh is een huurlingencompagnie uit de tweede helft van de 14e eeuw. De compagnie bestaat uit zwaardvechters, piekeniers, boogschutters en kanonniers. Deze soldeniers verhuurden zich aan de verschillende strijdende facties die de Lage Landen in deze periode verdeelden. Zo heeft de Compagnie van Cranenburgh meegevochten in de bekende factiestrijd tussen de Hoeken en de Kabeljauwen, maar ook in Gelre, Friesland en Brabant.

De leden van de Compagnie van Cranenburgh zijn re-enactors (to re-enact betekent ‘heropvoeren’). Het doel van de Compagnie van Cranenburgh is dan ook het historisch correct neerzetten van een middeleeuwse huurlingencompagnie. Daarom moeten we ons goed kunnen inleven in de tijd. Niet alleen de gevechten worden zo authentiek (en veilig) mogelijk uitgebeeld, maar we hebben ook een volledig uitgerust kampement en zelfs een houten veldversterking! Zo kunnen we alle facetten van het leven in een middeleeuws leger presenteren.

Wilt u ook eens zien hoe de mensen honderden jaren geleden leefden? Bezoek dan zeker eens dit Ridderspektakel.